Uønskede hændelser fra calciumtilskud: Forholdet til fejl i myokardieinfarkt Selvrapportering i randomiserede kontrollerede forsøg af Calciumtilskud

Nedenstående tekst er oversat fra originalsproget, engelsk.

Journal of Bone and Mineral Research
Joshua R Lewis,1,2 Kun Zhu,1,2 and Richard L Prince1,2
  1. Department of Endocrinology and Diabetes, Sir Charles Gairdner Hospital, Nedlands, Western Australia
  2. School of Medicine and Pharmacology, University of Western Australia, Crawley, Australia
Opsummering:
De kliniske virkninger af calciumtilskud på rapportering af bivirkninger er ikke godt beskrevet. Denne undersøgelse gennemgår randomiserede kontrolleret forsøg (RKF) bevis for bivirkninger for at afklare epidemiologien af ​​disse hændelser.
Hypotesen om, at patienten selv rapporterer
myokardieinfarkt (MI) er øget hos personer, der får calciumtilskud, skyldes en stigning i ikke-MI
hændelser, som patienten fejlagtigt opfatter som værende på grund af MI, undersøges. I syv RKF'er oversigt selvrapporteret gastrointestinal (GI) bivirkninger var mere almindelige hos deltagere, der fik calcium.
Disse blev beskrevet som forstoppelse, overdreven mavekramper, oppustethed, hændelser i øvre GI, GI-sygdom, GI-symptomer og svær diarré eller mavesmerter (calcium 14,1%, placebo 10,0%), relativ risiko (RR) 1,43 95% konfidensinterval (KI) 1,28 til 1,59, p<0,001.
Bedømte funktionelle GI-indlæggelser i en undersøgelse var calcium 6,8%, placebo 3,6% (RR 1,92, 95% KI 1,21-3,05, p=0,006).
Direkte sammenligning af selvrapporterede og bedømte MI-hændelser i de to forsøg med diætcalciumtilskud viste selvrapporterede MI-rater på 3,6% i calcium gruppen og 2,1% i placebogruppen. Efter bedømmelse var MI-raterne 2,4% i calciumgruppen og 1,6% i placebogruppen (RR 1,45, 95% KI 0,88-2,45, p=0,145).
Disse data understøtter hypotesen om, at calciumtabletter øger forekomsten af ​​uønskede GI-hændelser, hvilket kan forklare en stigning i selvrapporteret MI hos calciumbehandlede patienter, men ikke kontroller.

Se artiklen i fuld længde:
DOI: 10.1002/jbmr.1484