Sammenslutning af vitamin D-niveauer, race/etnicitet og kliniske karakteristika med COVID-19 testresultater

Nedenstående tekst er oversat fra originalsproget, engelsk.

JAMA Network
David O. Meltzer, MD, PhD1; Thomas J. Best, PhD1; Hui Zhang, PhD1; Tamara Vokes, MD1; Vineet M. Arora, MD, MPP1; Julian Solway, MD1
  1. The University of Chicago, Chicago, Illinois
Uddrag:
SPØRGSMÅL: Er forskelle i D-vitamin niveauer højere end niveauer der traditionelt anses for tilstrækkelig (30 ng/ml) forbundet med at have testresultater positiv for coronavirus sygdom 2019 (COVID-19) i hvide og i sorte enkeltpersoner?
RESULTATER: I denne kohorteundersøgelse af 4.638 personer med et målt D-vitamin niveau i året før det gennemgår COVID-19-test, er risikoen for at have positive resultater hos sorte personer 2,64 gange højere med et D-vitamin niveau på 30 til 39,9 ng/ml end et niveau på 40 ng/ml eller mere og faldt med 5% pr. 1-ng/mL stigning i niveau blandt individer med et niveau på 30 ng/ml eller større. Der var ingen statistisk signifikante sammenhænge mellem D-vitamin niveauer med COVID-19 positivitetsrater i hvide individer.
BETYDNING: Disse resultater tyder på behov randomiserede kliniske forsøg for at bestemme om øget D-vitamin niveauer til større end 30 til 40 ng/ml påvirker COVID-19-risiko er berettiget, især hos sorte individer.

Se artiklen i fuld længde:
DOI: 10.1001/jamanetworkopen.20214117